Vin de vanzare

 

Vreau sa vand vin? Va ajutam sa va deschideti propria vinarie atat cu vinuri vrac cat si cu recipiente de stocare aprobate de lege!

Va prezentam normele legale care trebuiesc indeplinite pentru a deschide o vinarie in localitatea dumneavoastra, asiguram transport, vase de stocare a vinului, vinuri de cea mai buna calitate si pret pentru o colaborare de lunga durata.

1. Tipul de forma legislativa admisa de lege :

S.R.L - societate cu raspundere limitata platitoare sau neplatitoare de TVA;

I.I - intrepindere individuala

P.F.A - persoana fizica autorizata

2. Autorizatii necesare :

1. Autorizatie de functionare de la Primarie

2. Autorizatie de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - MADR

3. Autorizatie de la Oficiul Protectiei Consumatorului - in timp, se poate deschide si fara la inceput, urmand apoi obtinerea acestei autorizatii.

3. Norme metodologice privind conditiile de comercializare a vinului vrac.

1 . In spatiul in care se comercializeaza vinul vrac este interzisa comercializarea de alte produse care nu sunt ambalate.

2. Conditii de igena si de depozitare minimie:

- pardoseala din materiale minerale (gresie, faianta);

- sa aiba un sistem de ventilatie adecvat si sa mentina o temperatura constanta;

- sa aiba acces la apa curenta si canal;

- vasele de stocare a vinului trebuie sa fie confectionate din materiale care sa nu contribuie la deprecierea produsului (lemn , inox, polstif, sticla) vasele vor fi etichetate vizibil cu tipul vinului (alb , rosu , sec demisec), numele furnizorului, anul de productie si numarul autorizatiei acordate pt spatiul de depozitare.

4. Obligatii ale comerciantului de vin vrac.

- la primirea vinului este obligat sa preleve probe din loturile de vinuri de masa sau nobile aprovizinate, probele se pastreaza in sticle de min 0.75 L care au scrise detaliile despre vin: producator, tipul vinului, data, taria alcoolica etc.

- comerciantii de vinuri sunt obligati sa intocmeasca si sa mentina un Registru de intrari/iesiri pentru comercializarea de vinuri de masa vrac, in care sa scrie dupa fiecare zi, cantitatile de vin vandute si ramase in depozit.

Pentru o mai buna informare despre obligatiile si criteriile pe care trebuie sa le indepliniti cand vindeti vin, va rugam sa cititi legile urmatoare, pe care le gasiti la o simpla cautare pe google:

ordin 224/2008 Pentru aprobare normelor metodologice privind conditiile de comercializare cu amanuntul a vinului de masa in vrac

Legea viei si vinului 244/2002 - republicata in 2010

.